Látogatóink száma:

Cikkek

Az V. Kukurikú Mesefesztivál

Az V. Kukurikú Mesefesztivál  2017. június 1-jén a Gyermeknap és a család jegyében zajlott. Az alsó tagozatos tanulók hetekig készültek, hogy ezen a napon ajándékul adhassák osztályuk választott meséjét szüleiknek, diáktársaiknak, tanítóiknak.

Délelőtt az óvodások tiszteltek meg bennünket jelenlétükkel és figyelmükkel, ezután a gyermekek jóízűen elfogyasztották a szülők által készített édes és sós finomságokat, valamint a napközisek nyeremény tortáját. Az ASA hulladékfeldolgozó cég által meghirdetett „Kreslíme so Smietkom” c. versenyben a napközisek által készített lámpa kapta a legtöbb szavazatot, így iskolánk lett a verseny győztese. Ezután a Szülői Tanács ajándékaként mozielőadáson vettünk részt Galántán.

Este pedig a gyermekek és szülők számára igazi ünnep következett, amelyen az egész évi meseolvasási program után most a gyermekek voltak a mesék szereplői. A kis elsősök (osztályfőnökük Pónya Zsuzsa) a három pillangóról meséltek, a másodikosok (osztályfőnökük Mura Anita) A kiskakas gyémánt félkrajcárja c. mesét adták elő, a harmadikosok (osztályfőnökük Rakoncza Éva) A kis gömböc című magyar népmesét dolgozták fel, a negyedikesek (osztályfőnökük Szalai Gyöngyi) pedig A kis herceg című gyermekregényből adtak elő egy részletet. Nagyon élvezetes előadásokat láthattunk, igényesen elkészített díszletekkel és jelmezekkel. Műsorunkat színesebbé tette a kisénekkar (vezetőjük Simkó Mária) fellépése, valamint egy-egy szavalat és szólóének. Mindezek után egy emberként énekelte a diáksereg, hogy ….mi egy vérből valók vagyunk. Köszönet mindenkinek, aki hozzájárult, hogy egy szép, meghitt estét szerezhettünk a közönségnek.

Az eseményhez tartozó képgaléria (délelőtt a kultúrházban)

Az esti műsor képei

 

Névnap

Köszöntsük Kornélia
nevű ismerőseinket!