Látogatóink száma:

Programok az alsó tagozaton

Az új tanévben iskolánk alsó tagozatos tanulóit az iskolai feladatok mellett ismét érdekes programok, kikapcsolódási lehetőségek, felfedezni valók várják.

A szeptemberi hónapban elindítottuk „Az egészségért és biztonságért“ c. programsorozatot. Ennek keretében 2017. szeptember 6-án a galántai TERKAR közlekedési pályán voltunk az 1-5. évfolyam tanulóival, akik a biztonságos közlekedés szabályaival ismerkedtek, illetve kerékpárral, rollerrel is gyakorolták a helyes közlekedést.

Szeptember 11-én a  4. és 5. tanórákon az iskolai növényparkban tartózkodtunk.  A szép napsütéses idő lehetőséget adott arra, hogy a legkisebbeknek bemutassuk a kert növényeit, a 2-4. évfolyamosok pedig megfigyelhették a már ismert növényfajták fejlődését, változásait.

A programsorozat szeptember 29-én a galántai tűzoltóságon tett látogatással folytatódott. A délutáni foglalkozáson a tűzoltók készségesen megmutatták a gyermekeknek a mentéseken használatos felszereléseiket, a különleges gépjárműveiket.  A kicsik betekintést kaphattak a tűzoltóhivatás nehéz és felelősségteljes munkájába.

Az iskolai Terry Fox futóversenyen - október 6-án - mi is részt vehettünk.  Az alsós tanulók a versenytávot a kilencedikes tanulók kíséretében, a saját tempójuk szerint tették meg.  A tanulók teljesítményét, az elért helyezéseiket osztályonként oklevéllel díjazták.

Az októberi hónap további figyelemfelkeltő programja október 9-én és 10-én zajlott: ez a gyümölcs- és zöldségek fogyasztásának napjai voltak.  Az iskola nemcsak e két napon támogatta az egészséges táplálkozást, de tovább ösztönzi tanulóinkat a napi gyümölcsfogyasztásra.  Heti rendszerességgel egy – egy alkalommal almát vagy gyümölcslevet biztosít ingyen minden tanulónak. Az alsó tagozatos tanulók örömmel élnek ezzel a lehetőséggel. A gyümölcslevet a tanulók saját poharaikba kapják, ezzel próbálunk fellépni a felesleges hulladéktermelés ellen.

Az alsó tagozaton újra indult a már ismert „Meseprojekt”, melyet szeptember 29-én a Magyar Népmese Napja alkalmából hirdettünk meg. Meseolvasásokat, közös mesehallgatási lehetőségeket kínálunk heti rendszerességgel, péntek reggelente 7.30 órától minden kisdiáknak. A programunk célja a mesék megszerettetése, a közös élményének átélése, az olvasásra ösztönzés. A Meseprojekt kicsúcsosodása ez iskolai évben is majd a gyereknapi Mesefesztivál lesz.

A meseprojekt részének tartjuk a színházi előadások megtekintését és a színházlátogatási alkalmakat is. Az idei iskolai év első színelőadási élménye az alsó tagozatos tanulók számára „A székely menyecske és az ördög“ c. meseelőadás volt, melyet október 5-én láthattunk. Igazi varázslat történt a tornateremben kialakított színpadon, különleges színházi élmény volt az előadás minden jelenlevőnek. Köszönjük ezt az ajándékot!

A cikkhez kapcsolódó képgalériák:

2017_09_06 Közlekedési pályán

2017_09_11 Alsó tagozatosok a növénykertben

2017_09_29 A tűzoltóknál jártunk

2017_10_06 Terry Fox futás

2017_10_09 Egészséges nap

2017_10_06 Meseolvasás

2017_10_05 A székely menyecske meg az ördög