Látogatóink száma:

Ádventi adománygyűjtés

Iskolánk tanulói az elmúlt években az ún. cipősdobozok gyűjtésével igyekeztek ádventben segíteni a legelesettebbeknek.

Ezekbe a dobozokba nem csupán különféle játék, ruha és édesség került, hanem a szívük szeretetét is „becsomagolták” a diákok. A csomagok különféle gyermekotthonokba, a nehezebb sorsú gyermekekhez kerültek. „Egy doboznyi szeretet melegítse a szívedet” - e szlogen sok itteni szívet megdobogtatott, mert nincs jobb dolog, mint adni.

Idén hasonlóan, de mégis más formában gyakorolta iskolánk a szeretet erényét. A falubeli parkban megvalósuló ádventi vásárban, 2017. december 16-án tartós élelmiszert gyűjtöttünk a rászoruló családoknak. És megszületett a csoda, hiszen megnyíltak a szívek: nagyon sok adomány gyűlt össze, melyeket az igazgatói irodában helyeztünk el, majd onnan a szlovákiai Vöröskereszt segítségével juttattunk el a szegény sorsban élő gyermekes családoknak.

„Jónak lenni jó!”– valljuk, és minden adományozó gyermek szüleivel együtt boldogan várta a karácsonyt, mert úgy érezte: a Szeretet ünnepén másokon segíthetett. Ennél felemelőbb érzés pedig alig létezik. Ne csak várjuk a csodát, a szeretet, az ajándékokat, de lepjük meg és karoljuk fel azokat, akiknek szomorú lenne az ünnepe a mi segítségünk nélkül…

Ezért hát boldogan adtuk át a Vöröskeresztnek az adományainkat.

Az eseményhez tartozó képgaléria