Látogatóink száma:

Rákóczira emlékeztünk

Március 27-én II. Rákóczi Ferencre emlékeztünk. Ez alkalomból az iskola folyosóján rövid összeállítást hallhattak a tanulók a felfedezők szakkörének tagjaitól.

Az életrajzi adatok mellett az utókor megemlékezéseiből is idéztek, valamint a nagyságos fejedelem imádságaiból és Emlékirataiból. A kuruc kor hangulatát néhány katonadal tette hitelesebbé.

Az alsótagozatos tanulók számára a nagyszünetben adták elő a megemlékezést.

Történelmünk nagyjaira büszkén gondolunk, hiszen önfeláldozásuk, tetteik a mi világunkban is ékesen világítanak és példát mutatnak hazaszeretetből, emberségből, becsületességből.

Ne hanyagoljuk el kötelességeinket, melyek a szülőföld és az anyanyelvünk megbecsülésére szólítanak. Legyünk bátrak, hűségesek és kitartóak!

"Nem félek kinyilatkoztatni...,hogy ha számkivetésbe megyek, megmarad a remény, mert utolsó leheletemig megőrzöm a nép szeretetét, amely a nép szívében  mindig élni fog irántam." /II. Rákóczi Ferenc/

Köszönetet érdemelnek a 8. évfolyamból Dobrí Anita, Dobosi Dóra, Papp Ramóna és Vankó Izabella, akik összeállították és megszervezték a megemlékezést. Továbbá köszönet a felfedezőcsapat tagjainak és a támogatóknak, akik szereplésükkel aktívan hozzájárultak az emlékezés megvalósításához.