Karácsony, 2020

Tisztelt Szülők, Gyerekek, Kedves Olvasók!

Ma, 2020. december 21-én este lassan már megtelne kultúrházunk. A gyerekek zajongva, izgatottan készülődnének az ünnepi műsorra, mindenki öltözködne, keresne valamit, próbálná a szerepét még utoljára az előadás előtt, vagy épp a nézőtéren teregetné kabátját a székekre, helyet foglalva családtagjainak, hogy a műsor alatt kényelmesen ülve láthassák mivel lepjük meg közönségünket az idén.

A vírus azonban mindezekre nem adott lehetőséget. Lehetőségeinkhez mérten, a SULISOK(K)ünnepi kiadványa mellé készítettünk azonban egy kis ajándékműsort a legkisebbekkel, az elsősökkel. Fogadják tőlünk szeretettel.

 

Mese a Mikulás-napi levesről

 

Karácsony van. Tegnap adventi koszorúnkon meggyújtottuk a negyedik gyertyát is. Elérkezett a várakozás idejének utolsó szakasza. A karácsonynak örök és mindig aktuális üzenetei vannak: ilyen a szeretet, a békesség, a törődés, a tisztelet, az egymás iránti türelem, a mások megértésének szándéka, az önzetlenség. Azt üzeni a karácsony, hogy meg kell tanulnunk tiszta szívvel, szeretettel örülni. S az öröm csak akkor igazi, és úgy születhetik szívünkben, ha másokat, embertársainkat is örülni látjuk, ha a betlehemi istálló fényei nemcsak a mi arcunkat világítják meg, hanem mindenkiét. A szeretet példamutatással terjed. Törekedjünk arra, hogy képzeletbeli naptárunkba minden napra egy cseppnyi karácsonyt jegyezzünk elő. Gondoljunk arra, hogy vannak tőlünk elesettebbek, rászorultabbak, vannak segítségre váró magányos és beteg emberek. Sokszor elég egy kedves szó, egy kéznyújtás, egy simogatás. Találjuk meg segítségre szoruló embertársainkat, törődést és biztonságot nyújtva nekik, figyeljünk egymásra, fedezzük fel a legkisebb rezdüléseket is, melyek közelebb hoznak bennünket egymáshoz! Gyújtsunk gyertyákat, emlékezzünk azokra, akik már nincsenek velünk, gondoljunk azokra, akiket szeretünk, de a karácsonyt tőlünk távol ünneplik. Vigyázzunk családunk és saját egészségünkre!

Ezúton szeretném megköszönni minden kedves szülőnek a gyors kommunikációt, mindennemű segítséget, a megértést és az őszinteséget, amit iskolánkkal szemben tanúsítanak ebben a nehéz időben. Kívánom mindenkinek iskolánk nevében, hogy az Ünnep meghitt legyen, az új esztendőben pedig elsősorban egészséget, boldogságot és mihamarabbi találkozást.

 

                                                                                                                 László Ildikó