Örömteljes karácsonyi műsor

A világjárvány utáni első karácsonyi műsorunknak örvendezhettünk 2022. december 21-én. A bezártságot követően minden ember szinte ki van éhezve a kulturális rendezvényekre.

Tavaly csak az iskolai rádión keresztül tudtunk a tanulóknak egy kis karácsonyi összeállítást sugározni, az is értékes volt, de mégis hiányzott a nézősereg.

Idén végre visszatérhettünk a „megszokott kerékvágásba”, s a helybeli művelődési házban nyújthattuk át ismét ajándékműsorunkat a gyermekeknek, szülőknek, nagyszülőknek, s a két Szeli közösségének úgy, mint azt tettük egészen 1990-től kezdődően. Mindig is zsúfolásig tele volt a terem, de most valahogy érzékelhető volt a nézőtérről a meghatottság, a a még nagyobb taps, hiszen mindenki előtt az lebegett, hogy „VÉGRE”. Végre ismét megvalósul a gyermekek által előhívogatott „karácsonyi rege” a színpadon!

A Csalogány énekkar csodálatos énekei nyitották a műsort, hangszeres zenével kísérve – vezetőjük Lénárt Krisztina. László Ildikó igazgatónő ünnepi beszédében kitért arra, mit jelent most a közös ünneplés, amikor a karácsonyi csendben születőben van a szeretet, a remény. Szavai nyomán megérezhettük, hogy mi, Széchenyisek tényleg egy nagy család vagyunk...

Az iskolánkban működő zeneiskola tanulói is letették névjegyüket az asztalra Gabriel Kudry irányításával. Tanítványaink megszólaltatták a zongorát és a gitárt, tehetségükről adva számot. Hála érte a tanító bácsinak!

Iskolánk volt tanítványa, Jakubec Orsolya az ötödikes lányokat citerázni tanítja. Hlaváč Eszter, Šátor Brigitta, Soják Emese és Kontár Noémi együtt szerepeltekvezetőjükkel, Orsolyával.

Az alsó tagozatosok irodalmi színpada Blazsek Beáta és Pónya Zsuzsanna irányításával lépett színre. A zenés-verses összeállítás keretében meggyúlt a színpadon a négy adventi gyertya, hirdetve a hitet, szeretet, reményt. A kisebbek bebizonyították, milyen szép hangjuk van, és mennyire hatásosan tudják tolmácsolni neves költőink sorait.

Utánuk „foglalták el” a színpadot a táncosok – kicsik és nagyok, Topogók és Höcögők, Molnár Beáta és Domján Máté színvonalas munkájának köszönhetően. Kontár Máté, Laca Krisztán (kilencedikesek) és Pleva András Álmos (nyolcadikos tanuló) egy önálló tánccal léptek fel, a koreográfiát Kontár Máté készítette. Igaz, nem szakadt le a színpad (csak majdnem), de a szívünk egy ütemre vert színvonalas táncuknak köszönhetően.

Karácsonyi műsorunk végén a felső tagozatosok irodalmi színpada következett Nogely Mónika szorgos és kitartó munkája nyomán. A modern feldolgozás közel hozta ajtónkhoz az ünnepet: a versek, énekek s a végén felgyúló fények reménységet hoztak a szívünkbe.

Az est konferálói Varga Alexa és Kontár Máté kilencedikes tanulók voltak.

A karácsonyi műsorra ellátogatók a bejáratnál megvásárolhatták a Sulisok(k) iskolaújság ünnepi számát(szerkesztők: Jakubecz Márta és Nagy Flórián). Az est technikai részét Nagy Flórián tanító bácsi, Balczarek József nyolcadikos tanuló, Laca Krisztián, Kiss Adrián és Kontár Máté (kilencedikesek) biztosították. A színpadi díszítés Jakubecz Anikó, Seres Csilla, Nogely Mónika, Szabó Zsófia és a kilencedikes tanulók munkájának köszönhető. A műsort összeállította és a konferálószöveget írta Morovics Ibolya.

A gyermekeknek és pedagógusoknak – kik létrehozták a karácsonyi műsor lélekre ható csodáját – köszönet jár.

 

Az eseményhez kapcsolódó képgaléria