A Katedra levelező verseny döntője

2023. június 7-én Nyitrán a Konstantin Filozófus Egyetem Zobor alatti épületében zajlott az I. kategóriások számára az Irodalmi Katedra levelező verseny országos döntője.

Iskolánkból a döntőbe a hatodikosok „Fantasztikus gyerekek” csapata jutott el. Az év folyamán Nemere István: A fantasztikus nagynéni című könyvével dolgoztak, ezzel kapcsolatban oldottak meg négy fordulón (nyolc hónapon)keresztül különböző érdekes, kreatív feladatokat.

A versenybe 66 csapat kapcsolódott be szerte az országból, s a döntőbe ezek közül 25 csapat jutott el. Az egyetem előadótermében zajlott a verseny, amely bizony alaposan megdolgoztatta a versenyző csapatokat, hiszen a kérdések, feladatok a könyv cselekményének, szövegének valóban aprólékos, részletekbe menő ismeretét követelték. Iskolánk csapata: Néma Noel, Panyik Dóra, Šranko Sebastián végül a 18. helyen végeztek. Gratulálunk nekik az országos helyezéshez, ám úgy hiszem, nemcsak a díjjal gazdagodtak, hanem az év során a könyvvel dolgozva a „ Fantasztikus nagynénivel” s a könyv további szereplőivel ők is egy igazi utazáson vehettek részt.

 

                                                                                       Felkészítő: Morovics Ibolya

 

Az eseményhez kapcsolódó képgaléria