A „Poznaj slovenskú reč! - Ismerd meg a szlovák nyelvet!“ verseny országos döntőjén

A Országos Oktatási és Ifjúsági Intézet (NIVAM) által meghirdetett „Poznaj slovenskú reč!“ tantárgyi verseny a 2022/2023-as tanévben immár a 43. évfolyamát ünnepelte.

Az évente meghirdetett verseny a tanulók szlovák nyelv iránti érdeklődését és a nyelvi felkészültségét hivatott segíteni. A tantárgyverseny szabályzata szerint kategóriánként iskolai, járási, kerületi és országos szinten zajlik. Ebben a tanévben iskolánkat az I. kategóriában a 4. évfolyamos Koday Lívia Liza képviselte.

Liza kitartó munkájának, példás felkészülésének, kiváló versenyszellemének köszönhetően sikeresen teljesítette a járási majd a kerületi megmérettetéseken kapott feladatokat. Mindkét esetben 1. helyezést ért el, így jutott be a Pozsonyban 2023. június 8-án tartott országos döntőbe. Liza ittis nagyszerűen szerepelt. Feladatai közt voltak: versek, mondókák előadása, felolvasott szöveg tartalmának reprodukálása, idegen szöveg hangsúlyos felolvasása, végül egy adott témában fogalmazás alkotása és előadása. Jó volt hallani, öröm volt látni a kiváló szereplését, jó fogalmazásait.

Az elért kiváló teljesítményekhez és az országos 6. helyezéshez is szívből gratulálunk. Az elkövetkező évek tantárgyversenyein pedig további szép sikereket kívánunk!

 

                                                                                                            Felkészítő: Pónya Zsuzsa

 

A eseményhez kapcsolódó képgaléria