Közös séta az idősekkel

A világjárványt megelőzően a felső tagozatos tanulók rendszeresen felkeresték az Idősek Otthonát mindkét Szeliben.

Az új tanévben ismét felújítjuk e nemes hagyományt. Az első találkozásra szeptember 7-én került sor Alsószeliben. Az Idősek Otthonában az intézmény igazgatója, Bitto Zsuzsanna fogadott bennünket, kifejezve örömét, hogy megint tiszteletünket tesszük az időseknél.

A kilencedikes tanulók közül öten (Tanko Vivien, Szimeth Jázmin, Kolozsi Csenge, Kiss Emma és Pleva András Álmos) osztályfőnökük kíséretében és Tanko Zsuzsanna foglalkoztató nővér segítségével sétálni vitték a kerekesszékes időseket. Közülük többen nem helyből érkeztek az otthonba, így a séta során érdeklődve ismerkedtek meg Alsószeli látnivalóival.

Elhaladtunk a Községi Hivatal előtt, megtekintettük a parkot, az iskolákat, a katolikus és evangélikus templomot, majd az idősek megcsodálták a Kandia-tavat is.

Visszafelé a kultúrházat, az óvodákat érintettük. Az óvodánál az idősek szóba elegyedtek a kisgyermekekkel és az óvoda pedagógusaival.

A séta végén az idősek köszönetet mondtak a kilencedikes tanulóknak kifejezve hálájukat, s kérték, hogy karácsonykor és tavasszal ismét látogassák meg őket.

Megható volt látni, hogy a tanulóink milyen nagy örömet szereztek az otthon lakóinak, és ez mindegyikünk lelkivilágára pozitívan hatott.

 

Az eseményhez kapcsolódó képgaléria