lll. Roni Run futóverseny iskolánkon

Minden tanév elején a Roni Run Club megszervezi iskolánkon a Roni Run Gyermek Futóversenyt. Idén szeptember 5-én zajlott, s az iskola futópályáján rendezték meg.

Padokat is hozattak, hogy kényelmesen tudjuk figyelemmel követni a futókat. Az egész iskola részt vett rajta, a szlovák és a magyar iskola diákjai is. Az elsősök kezdték a versenyt, és a kilencedikesek zárták. A kisebbek rövidebb távot futottak, a nagyobbak hosszabbat. Osztályok szerint voltak elosztva a versenyzők, de a fiúk és a lányok külön futottak. A szlovák iskolánál is így volt ez. Aztán mind a két iskolából az első három helyen végző diák versenyzett egymással a döntőben. Ettől a futástól függtek a helyezések. Az első három helyezett oklevelet és érmet kapott. A futás után mindegyik diák üdítőt és kekszet kapott jutalmul. Az időjárás is kedvezett, szép napsütéses időben folyt a verseny, közben jó zene is szólt. Nagyon sokat szurkoltunk, ami meghozta az eredményt, mert sok magyar iskolás diák állt a dobogón.

A rendezvényen voltak ugrálóvárak is, melyek sikert arattak, nemcsak a kisebbek körében.

Minden éven örülünk ennek a futóversenynek, és nem is a helyezés a fontos, de jó érzés, hogy a két iskola összes diákja sportol.

                                                                                                            (Lóci Zita, 8. oszt.)

Az eseményhez kapcsolódó képgaléria