Kirándulás a Zene Világnapja alkalmából

A Széchenyi Napok második napján, október 3-ánellátogattunk Magyarországra, Budapestre, hogy megtekintsük a Magyar Zene Házát.

Az egész iskolából sok jelentkező volt, ezért több busszal mentünk. A buszok reggel fél hétkor indultak Felsőszeliből, de Alsószeliben is megálltak a többi diákért. Három óra utazás után végre megérkeztünk Budapestre. A parkolóból elsétáltunk a Városligetben található Magyar Zene Házához. A diákok osztályonként mentek be megtekinteni, a többi osztály addig a Városligetben sétált. Erre szerencsére az idő is megfelelt. Amikor végre bemehettünk, először le kellett adni a táskáinkat. Mindenki kapott fülhallgatót és hozzá kapcsolódó telefonokat annak érdekében, hogy a múzeumban mindenki a saját érdeklődésének megfelelő zenékbe, bemutatókba hallgathatott, nézhetett bele. Meg lehetett nézni és hallgatni, milyenek voltak a régi magyar zenék, milyen hangszereket használtak. Ezek után láthattunk-hallhattunk modernebb zenéket is, további érdekes hangszereket. Volt egy kisebb szoba, ahol egy kicsi kivetítőn mutatták, milyen ritmusra használják a gitárt, és ki is lehetett azt próbálni. Nagyon érdekes volt az egész zeneház, sok mindent megtudhattunk a zene történetéről, a hangszerek működéséről.

Ezek után még elmentünk a közeli városligeti játszótérre, ahol jókat szórakoztunk. Egy-két óra után már ideje volt hazaindulni. A busszal utazás elég hosszú volt, de közben sokat beszélgettünk, jól éreztük magunkat. Délután öt körül érkeztünk haza, fáradtan, de szép élményekkel gazdagodva.

                                                                                                          Horváth Lili (8.oszt.)

 

Az eseményhez kapcsolódó képgaléria