Információs börze - segítség a továbbtanuláshoz

Iskolánk végzős tanulóinak mindig lehetővé tesszük, hogy szüleikkel ún. nyitott napokon vegyenek részt az egyes középiskolákban.

Szervezetten is gondoskodunk arról, hogy információkhoz jussanak a továbbtanulási lehetőségekről.

Idén október 12-én a nyolcadikos és kilencedikes tanulóknak lehetősége volt arra, hogy Nagyszombatba látogassanak el a pályaválasztással kapcsolatos információs börzére.

Erre az egyik sportcsarnok területén nyílt mód, ahol Nagyszombat megye iskoláinak egy része mutatkozott be. Tanulóinkat Lénárt Krisztina és Jakubecz Márta kilencedikes osztályfőnök kísérték el.

A bemutatkozó magyar középiskolák igazán örültek nekünk, mert Nagyszombatba főleg a megye szlovák kilencedikesei látogattak el. Mi voltunk magyarokként a „kivételek”: nagyon sok tanulónk beszélgetésbe elegyedett a középiskolás tanárokkal, kik készségesen válaszoltak felmerülő kérdéseikre. Jó döntés a nyolcadokosokat is elvinni az ilyesfajta információs börzékre, mert így időben átláthatják a középiskolába való bejutás lehetőségeit.

A látottakon felbuzdulva a kilencedikes tanulók döntő többsége egy héttel később, október 19-én Dunaszerdahelyre is ellátogatott az ott megrendezésre kerülő börzére, immár egyénileg, szüleik kíséretében.

Azóta is zajlanak az egyes középiskolákban a nyitott napok, amikre egyénileg látogatnak el a végzőseink. Emellett az iskolánkba is rendszeresen járnak népszerűsíteni az egyes középiskolák saját intézményeiket.

Sok sikert kívánunk végzős tanulóinknak a pályaválasztásban!

 

Az eseményhez kapcsolódó képgaléria