Petőfi-megemlékezés és a pályázatok értékelése

Iskolánkban nagy eseménynek számít a Széchenyi-napok pályázati munkáinak értékelése. Hetek óta ott díszelegnek a szebbnél szebb rajzok és festmények a folyosókon. Vajon kinek a rajza lesz díjnyertes?

A többi pályázat eredményeire ugyanígy kíváncsiak tanulóink...

A pályázatok értékelésére az őszi szünet kezdete előtt, október 27-én került sor az iskola tornatermében. Az értékelést megelőzően ünnepélyesen emlékeztünk meg Petőfi Sándor születésének 200. évfordulójáról. Nagy költőnk jubileumán a felső tagozatos tanulóink ünnepi műsort mutattak be Morovics Ibolya rendezésében. Híres Petőfi-versek és megzenésített versek hangzottak el, hála sikeres szavalóinknak.

Ezután következett a Széchenyi-napok pályázatainak értékelése.

Az alsó tagozatos fogalmazásokat Szalai Gyöngyi értékelte, majd részletek hangzottak el a díjazott munkákból Szalai Gyöngyi és Blazsek Beáta tolmácsolásában.

A kicsik rajzversenyét Rakoncza Éva értékelte. A felső tagozaton Nogely Mónika magyartanár szólt az irodalmi pályázat színvonaláról és eredményeiről.

A rajzversenyt Molnár Beáta értékelte. Lénárt Krisztina a zenei vetélkedőről szólt, kiemelve, hogy ezen keresztül megismerhettük a mai serdülőkorúak zenei ízlését. Mind a rajzversenyen, mind az irodalmi pályázaton díjazottak értékes jutalomban és oklevélben részesültek. Munkáik majd olvashatóak lesznek iskolai honlapunkon.

Néma Dezső tornatanár a Széchenyi-kupáért folytatott küzdelemről szólt. Iskolánk focistái szoros küzdelemben a 2. helyen végeztek.

Az idén is volt az alsó tagozatos számára tökfaragó verseny, melyet Jakubecz Anikó szervezett.

Az őszi papírgyűjtés is igencsak sikeres volt. A segítők automatikusan jutalomban részesülnek, de ugyanúgy a legtöbb papírt gyűjtött gyermekek és osztályok.

Az értékelést követően az ünnep az iskola folyosóján folytatódott, ahol Petőfi Sándor domborművét helyeztük el. Az alkotást volt tanítványunk, Papp Ferenc készítette és ajándékozta az iskolának.

 

Az eseményhez kapcsolódó képgaléria