Karácsonyi ajándékműsor

Iskolánk 2015. december 21-én karácsonyváró műsorral örvendeztette meg a szülőket, nagyszülőket és a két Szeli lakosságát.

A műsort a Palotással az alsó tagozatosok Topogók tánccsoportja nyitotta (a tánccsoport vezetője Simkó Mária). Utánuk Kertész Ármin és Lóci Dávid pásztordalokat énekeltek (felkészítőjük Mészáros Magdolna volt).

László Ildikó igazgatónő a nézőkhöz szólva életünk igazi értékeiről beszélt. Beszédében rámutatott arra, hogy egymást tisztelve és kölcsönösen megbecsülve könnyebbé válik életünk, s ezáltal születhet meg a szeretet csodája. Az iskolában egy nagy közösséget alkotunk, és mind az iskolában, mind a magánéletben csak összefogással tudunk eredményeket elérni. A szeretet tudja mindezt harmóniává érlelni. Az igazgatónő után Horváth Judit, a Szülői Tanács elnöke szólalt fel, aki szintén az ünnep fényéről elmélkedett.

A műsor a kisebbek irodalmi színpadával folytatódott „Mese a kis fenyőről” címmel (az irodalmi színpad vezetője Pónya Zsuzsanna), ezt követően a zeneiskolások műsorbetétje következett. Horváth Zenkő Veronika, Lóci Dávid, Hagony Zoé, Takács Eliška, Pónya Ferenc Dániel, Takács Beáta és Németh Natália gitár- avagy zongorajátékukkal tették színessé a műsort (a zeneiskolások tanára Gabriel Kudry).

Ezután a Csalogány énekkar karácsonyi dalokat énekelt (vezetőjük Mészáros Magdolna), majd a felső tagozatos táncosok palócföldi táncokat mutattak be (a felső tagozatosok Höcögők csoportját Molnár Beáta vezeti). A nagyok után ismét a kicsik léptek színre, énekükkel színesítve a műsort (vezetőjük Simkó Mária). Őket Lénárt Emese, Lénárt Dóra és Mihalovič Veronika furulyás-hegedűs előadása követte (felkészítőjük Renczés Balázs volt).

A szeliek minden iskolai műsoráta felső tagozatosok irodalmi színpada zárja.Ideielőadásuk a„Csend és fény” címet viselte. Az összeállítás a szívünkben kibontakozó fényekről szólt. Csak az elcsendesedésben születhetnek meg értékeink. Az érdeklődők a rendezvényen megvásárolhatták a Sulisok(k) című iskolai diáklap legújabb számát (az irodalmi színpad vezetője és a diáklap szerkesztője egyaránt Nogely Mónika volt). Az irodalmi színpad műsora után elköszönt és kellemes karácsonyi ünnepeket kívánt az est két konferálója, Szabados Viktória és Nyitrai József.

Karácsonyi műsorunk ezúttal is teltházas rendezvény volt, hangulatával pedig mindnyájunk lelkét előkészítette a közelgő ünnepre.

Az eseményhez tartozó képgaléria