Látogatóink száma:

Szép Magyar Beszéd

A Magyar Kultúra Napjához kapcsolódva 2017. január 23-án került sor a Szép Magyar Beszéd verseny iskolai fordulójára a II. kategóriában, tehát a felső tagozaton.

Ezen az anyanyelvről szóló megmérettetésen iskolánk gyakran ér el kiemelkedő eredményeket a járási, kerületi, sőt, a Kassán megrendezésre kerülő országos fordulóban is. Emiatt a tanulók mindig nagy izgalommal vesznek részt az iskolai fordulóban.

Először egy adott szöveget kellett hangsúlyosan felolvasniuk, a második forduló feladata pedig az önálló szövegalkotás volt megadott témára. A tanulók három érdekes téma közül választhattak. Természetesen ügyelni kellett a fogalmazás műfajára is. Többen választották a jellemzést és az elmélkedést, kevesebben az elbeszélést – rendkívül értékes, színes, gondolatgazdag fogalmazások születtek. A zsűri tagjai a magyar szakos pedagógusok voltak: Morovics Ibolya, Nogely Mónika, Vankó Erika és jómagam. A versenyen jelen volt László Ildikó igazgató is.

A következő eredmények születtek:

1. hely: Lénárt Dóra (7.o.),

2. hely: Kiss Beáta (9.o.),

3. hely: Jalili Linda(8.o.) és Mihalovič Veronika(6.o.).

További résztvevők voltak: Szabó Dóra(6.o.), Bedecs Patrik(7.o.), Zéger Fanni Bernadett (8.o), Bedecs Klaudia, Renczes Fanni, Szabados Viktória (9. osztályosok).

A járási fordulóban, melyre február 7-én kerül majd sor Galántán, az első helyezett képviselte volna az iskolánkat, mivel azonban sítúrán lesz, Kiss Beáta készül helyette a megmérettetésre.

Mindenkinek gratulálunk!

Az eseményhez tartozó képgaléria