Látogatóink száma:

Iskolanyitogató programok

„Itt az anyanyelvemen beszélhetek... Nagyon szeretek ide járni, mert a rokonaim és a barátaim is magyarok... itt mindent értek. “ – írták többen is az alsó tagozatos tanulók közül, amikor az iskolanyitogató programjainkra készülődve kérdeztük  meg őket, vajon mit mondjunk az iskolába indulóknak iskolánkról?

Persze más kedves vélemények is megfogalmazódtak, de  a fenti gyermeki gondolkodás tanulság: nézzünk a gyermeki szívekbe, biztathat és bátoríthat mindnyájunkat a döntéseink meghozatalában.

Ebben az évben is több programmal igyekeztünk felkelteni az érdeklődést intézményünk iránt az iskolaválasztás előtt álló szülők  és gyerekeik körében. A programokat az alsó tagozaton oktató pedagógusok, nevelők készítették elő, illetve vezették. Ezek a következők voltak:

 

2017.3.23. Mesetúra az iskolában

Az iskolába készülő gyermekek és szüleik számára bemutattuk iskolánkat. Amíg a gyerekek a mesék segítségével, játékos feladatok megoldásán át bebarangolták az iskolát, addig szüleikkel az iskola vezetősége beszélgetett, megismertettük az érdeklődőkkel az iskola kínálta oktatói-nevelői lehetőségeket. A mesetúra próbatételein – kincskeresés a növényparkban, segítés a királyi szakácsnak a halfogásban, éneklés a  furulyás juhásszal, sárkánylegyőzés ügyességgel és  furfangos kérdések megfejtésével, táncolás a királylányokkal – sikeresen túljutó gyerekek Matyi bábut segítették  abban, hogy a bábu királlyá lehessen. A koronázást ünnepi eszem-iszom követte.

Az eseményhez tartozó képgaléria

 

2017.04.6. Találkozó az óvodában

Az alsó ztagozatos tanulók kis csoportja az óvodában járva hívta a gyermekeket iskolánkba. A programot Szalai Gyöngyi pedagógus tanította be. Ugyanekkor az iskolába készülő gyerekek szüleivel beszélgetés folyt az iskolakezdésről. Az eszmecsere irányítója Bartalos Aranka a pedagógiai-pszichológiai tanácsadó munkatársa volt, a beszélgetőtársak – akik a szülők kérdéseire válaszoltak, illetve  a tapasztalataikat megosztották – László Ildikó iskolaigazgató és Pónya Zsuzsa első osztályban oktató pedagógus  voltak. A találkozón az érdeklődők a beíratkozáshoz szükséges nyomtatványokat is kézhez kapták.

Az eseményhez tartozó képgaléria...rövidesen...

 

2017.04.12. Ünnepélyes beíratási délután

Az ünnepélyes beíratáson megjelent gyermekeket, szüleiket az 1-4-es tanulók programjukkal köszöntötték. Bemutatkoztak az angol nyelvi szakkör, az irodalmi szakkör tagjai kis dalos játékaikkal. Az iskola igazgatója köszöntötte a megjelenteket, az ünnepségen résztvevőkkel  megosztotta azokat a gondolatokat is, melyeket az alsós tanulóktól olvasott arra a kérdésre válaszolva, hogy miért jó iskolánkba járni, mit szeretnek, nem szeretnek nálunk? Több vélemény is mosolyra derítette hallgatóságot. Ezt követően a beíratott gyermekekkel az alsós tanítók húsvéthoz kötődő kézműves foglalkozásokat végeztek. Az iskolánkba e napon 13 gyermeket írattak be, akik az ajándékcsomag és emléklap mellé az iskolaújság Kisfutár c. különszámát is megkapták László Ildikó és Molnár Beáta iskolavezetőktől. A Kisfutár szerkesztését Nogely Mónika és Szalai Gyöngyi végezték, az ajándéktáskákat László Ildikó és Nogely Mónika varrták. Az ünnepség végén nem maradhatott el a beíratási torta felszelése és elfogyasztása, amelyet a Katica cukrászda készített.

Az eseményhez tartozó képgaléria